Menu

Nasze sezonowe menu tworzymy, inspirując się tradycyjnymi recepturami połączonymi z nowoczesnym wykonaniem i podaniem, z użyciem najlepszych składników. Jedną z naszych specjalności w wiosenno-letnim menu jest Sum Szefa w towarzystwie letnich warzyw - danie docenione w lubelskim programie Miejsce Inspiracji za swój subtelny i wyjątkowy smak.

Sprawdź również nasze menu ogródkowe! tutaj


Zupy

Bulion rybny
23 zł

warzywa juliene / kluski lane / omułek pomidor

Zupa z plecenia Szefa kuchni
21 zł

Przystawki

Śledź
26 zł

crème fraîche / jabłko / atrament kałamarnicy / cebula /musztarda

Bliny gryczane
27 zł

wędzony łosoś / kapary / śmietana / burak

Parfait z gęsi
24 zł

morela / orzechy laskowe / brioszka / piklowana gruszka

Tatar z polędwicy wołowej
38 zł

żółtko confit / pikle / worcestershire / anchois / masło truflowe

Sałata
35 zł

warzywa / burak / słonecznik / dressing miodowo -musztardowy
do wyboru: kozi ser/ wołowina / grillowany ser / kurczak

Dania główne

Żebro wołowe
46 zł

piklowana cebula / purée ziemniaczano - chrzanowe / sos cielęcy

Steak z polędwicy wołowej
70 zł

kalafior / ziemniak / burak / soczewica / sos cielęcy

Polędwiczka wieprzowa
48 zł

jabłko / biała fasola / groszek / kapusta wiosenna / musztarda / sos veloute

Ryba z polecenia szefa kuchni
60 zł

żółtko confit / pikle / worcestershire / anchois / masło truflowe

Nóżka kaczki confit
49 zł

szparagi / kaszanka / czerwona kapusta /sos kawowy

Kluski
29 zł

sos veloute z truflą / szpinak / ser „Bursztyn” / jajko

Desery

Fondant czekoladowy
24 zł

słony karmel / miód / porzeczka / lody z palonego masła

Crème brulée
23 zł

trawa cytrynowa / suszony biszkopt / ziemia z białej czekolady / lody waniliowo - kardamonowe

Mus karmelowy
22 zł

żel espresso / budyń migdałowy / lody z białej czekolady i rumu

Selekcja lodów, sorbetów własnej produkcji
60 zł

żel z owoców / ziemia czekoladowa

Deska serów regionalnych
49 zł

krakersy / winogrona / musztarda gruszkowa / orzechy włoskie

aktualności

Pielmieni Jagiellońskie w Restauracji EGO

Już od 12.08. z okazji Jarmarku Jagiellońskiego w restauracji EGO możesz spróbować dania inspirowanego historią.

14.08.2019

Sierpniowe menu ogródkowe już dostępne!

Odkryj naszą nową sierpniową wkładkę ogródkową!

06.08.2019

HOLISZKI – iście Sztukmistrzowskie danie w Restauracji EGO

W dniach 25 – 28.07 w ramach Carnaval Sztukmistrzów, Lublin opanują sztukmistrze z całego świata. Z tej okazji już od poniedziałku 22.07 na talerzach Restauracji EGO Holiszki – ulubione danie Isaaka Bashevisa Singera, autora "Sztukmistrza z Lublina".

18.07.2019

Unia polsko-litewska na talerzu!

Już w tę niedzielę – 14 lipca – w Restauracji EGO odbędzie się wydarzenie  „Unia polsko-litewska na talerzu”, który organizujemy w ramach projektu Miejsce Inspiracji. Zapraszamy do spróbowania naszego chłodnika litewskiego z lubelską lemieszką!

 

10.07.2019

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies
w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.