Menu

Nasze sezonowe menu tworzymy, inspirując się tradycyjnymi recepturami połączonymi z nowoczesnym wykonaniem i podaniem, z użyciem najlepszych regionalnych składników. Jedną z naszych specjalności jest ser Alter, przyrządzany z mleka krów rasy Montbèliarde, pochodzących z własnej hodowli, sygnowany logo Miejsce Inspiracji.


Zupy

Zupa grzybowa
23 PLN

lane kluski / rozmaryn / śliwka

Zupa z polecenia Szefa kuchni
21 PLN

Przystawki

Pierogi
28 PLN

ricotta / wędzony twaróg / anchois /orzechy

Tatar ze świecy wołowej
32 PLN

shimeji / biała rzepa / burak

Deska mięs i pasztetów własnej produkcji
49 PLN

domowe pikle / cebularz

Deska serów regionalnych
55 PLN

żurawina / musztarda truflowa

Sałatka z serem Alter
32 PLN

burak / puder truflowy / żurawina

Sałatka z indykiem
31 PLN

żurawina / dynia / sałata rzymska

Dania główne

Karczek cielęcy
51 PLN

kasztany / marynowana pietruszka / demi glace / piernik

Policzek wołowy
53 PLN

ziemniak / burak / sos truflowy

Stek z miecznika
67 PLN

kiszona kapusta / batat / krewetki

Udko z kaczki
52 PLN

pyza ziemniaczana / czerwona kapusta / sos z czerwonego wina

Łazanki
35 PLN

palona kapusta / grzyby / żółtko / ser z Bychawy

Desery

Ciasto miodowe
23 PLN

kasza manna / amaretto / czekolada / grzyby

Świerkowy crème brûlée
22 PLN

świerk / rokitnik / pomarańcza

Sernik rozmarynowy
24 PLN

biała czekolada / śliwki

Selekcja lodów, sorbetów własnej produkcji
20 PLN

żel owocowy / słona kruszonka


Zapraszamy do rezerwacji stolika
tel: +48 81 516 90 90
lub +48 785 655 075
e-mail: manager@restauracjaego.pl

aktualności

Walentynki 2020 w Lublinie, zapraszamy do Restauracji EGO!

Zaskocz swoją drugą połówkę i spędźcie wspólnie ten wyjątkowy wieczór w kameralnych wnętrzach Restauracji EGO.

16.01.2020

Twoje wymarzone butikowe przyjęcie weselne

Zorganizuj kameralne, eleganckie przyjęcie weselne w Hotelu Alter - zostały ostatnie wolne terminy na 2020!

23.01.2020

Nowe menu zimowe już w EGO!

Zimowa pora przynosi nowe smaki i produkty, które znalazły się w sezonowej odsłonie naszej karty.

08.10.2019

DWIE CZAPKI KUCHARSKIE Przewodnika Gault & Millau dla Restauracji EGO

2019 rok z "dwiema czapkami kucharskimi" :) 

20.12.2018

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies
w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.