Restauracja

Restauracja Ego to idealne miejsce na spotkania prywatne czy też firmowe, kameralne przyjęcie rodzinne czy romantyczną kolację!

Restauracja znajduje się w budynku Hotelu Alter - zdobywcy nagrody w ogólnopolskim konkursie modernizacja roku 2014 oraz Rekomendacji Forbesa 2017. Specjalnie dla naszych Gości na nowo odkrywa sekrety kuchni polskiej w nowoczesnej aranżacji.

Szef kuchni twórczo interpretuje tradycyjne receptury, wykorzystując najwyższej jakości produkty regionalne (np. mleko, sery). Menu zmienia się zgodnie z porami roku, a jego wyjątkowym atutem są wyborne mięsa i ryby (przygotowane  techniką  sous vide), pyszne tradycyjne sosy oraz znakomite desery. Restauracja oferuje również doskonały wybór win, a sommelier służy pomocą w ich doborze.

Wnętrze restauracji otwarte jest (nie tylko) dla Gości hotelowych,
ale także dla wszystkich miłośników dobrego smaku,
którzy poszukują niezapomnianych wrażeń kulinarnych.

Goście restauracji mogą także bliżej poznać historię ceramiki dzięki mieszczącej się w restauracji ekspozycji odkryć archeologicznych związanych z tym rzemiosłem. Wyjątkowy klimat wprowadzają piękne, bardzo dobrze zachowane sklepienia krzyżowe z lunetami oraz sklepienia kolebkowe, ozdobione oryginalnymi dekoracjami malarskimi.

Restauracja EGO została odznaczona "czapką kucharską" według inspektorów przewodnika kulinarnego Gault & Millau 2016 oraz 2017; zdobyła także nagrodę Grand Awards 2016 w konkursie kulinarnym Poland 100 Best Restaurants Awards.

Informacje

Restauracja otwarta codziennie od poniedziałku do niedzieli

  • śniadania - 7:00-10:30
  • dania a`la carte: poniedziałek - wtorek: 13:00-21:30
  • dania a`la carte: środa - piatek: 13:00-22:30
  • dania a`la carte: sobota: 13:00-22:30
  • dania a`la carte: niedziela: 13:00-20:30

menu wg. autorskich pomysłów Szefa Kuchni.

Prosimy o wcześniejszą rezerwację. W celu rezerwacji stolika lub sali restauracyjnej prosimy o kontakt z Restauracją Ego:
tel: +48 81 516 90 90
kom: +48 601 902 800
e-mail: rezerwacja@restauracjaego.pl

Szef kuchni

Młody i bardzo ambitny szef kuchni. Wnoszący do kuchni nowe spojrzenie na dania kuchni polskiej w nowej aranżacji, niezwykle kreatywny. Dbający o szczegóły i świeżość naszych dostaw, od samego początku na Grodzkiej 30.
 
Nikt tak jak on nie zna naszych gości. To oznacza tylko jedno: w naszym menu znajdziecie to co kochacie najbardziej. Tradycja, smak i kreatywność na najwyższym poziomie.
 
Karol Zając

Tabela

aktualności

01.03.2018, godzina 17:00 Czwartkowe inspiracje w Hotelu Alter - "Kobieta z klasą"

Czwartkowe inspiracje w Hotelu Alter, to cykliczne spotkania dla kobiet w każdym wieku, które pragną oderwać się od codzienności i wyjść poza schemat. 

13.02.2018

Szef Kuchni Restauracji EGO w Kuchni Mistrzów

W książce "Kuchnia Mistrzów" można zobaczyć autorski przepis Karola Zająca - Szefa Kuchni naszej Restauracji.

10.01.2018

Nowa zimowa karta menu

Zapraszamy do wypróbowania dań z nowej zimowej karty menu. Rozgrzewamy przyprawami i dajemy ukojenie podniebieniu w wykwintności nowych dań.

08.01.2018

2 czapki przyznane przez Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska 2018r.

Nasza Restauracja Ego została wyróżniona przez Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska 2018r. Tym bardziej jest nam miło, że otrzymaliśmy dwie czapki. Zachęcamy zatem do delektowania się naszymi daniami z nowej zimowej karty.

Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska 2018r.

04.01.2018

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies
w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.